Marinetorvet | Garmin | Raymarine | Lowrance | Furuno | Simrad | Humminbird  

    Forsiden Ophavsret Producenter Om kortplotter.com    

Køb af søkortplotter

Ved anskaffelse af en søkortplotter er der en række overvejelser, som man bør tage.

Budget

Prisintervallet for søkortplottere spænder fra ca. 2.000 kr. for de mindste instrumenter op til over 100.000 kr. for de helt store netværksplottere. Komplette netværk med f.eks. radar, autopilot eller side scanner kan let fordoble prisen. Det er derfor vigtigt fra start af, at lægge et budget for hvor meget installationen må koste. Husk at der som minimum skal bruges en søkortplotter og et elektronisk søkort!

Brug vores prissammenligning til at se hvor langt budgettet rækker og vær opmærksom på eventuelle tilbud.

Behov

Overvej dit behov - både det aktuelle behov, og hvorvidt der i fremtiden kan kunne tilkobles yderligere enheder. Brug vores prissammenligning til at se hvilke instrumenter, som understøtter de forskellige netværksmuligheder.

Følgende overvejelser skal som minimum afklares:
1. Har jeg brug for en fishfinder/ekkolod; flere søkortplottere fås med eller uden indbygget ekkolod.
2. Har jeg brug for at sammenkoble søkortplotteren med andre instrumenter til udveksling af data, f.eks. VHF eller AIS; i så tilfælde skal søkortplotteren som minimum understøtte nmea0183 netværket og helst også nmea2000 netværk.
3. Skal kortplotteren indgå i større netværk med f.eks. radar eller autopilot; i så tilfælde skal søkortplotteren understøtte ethernet.

Undgå parallelimport og brug autoriseret forhandler

En søkortplotter er et kompliceret instrument. Det er derfor vigtigt at benytte en forhandler, som kan vejlede i opdateringer eller udbygning af netværket. Undgå parallelimporterede varer, da nogle producenter indbygger "geo-fence" i deres instrumenter, således at de kun kan benyttes i den region hvor de er købt.

Se kortplotteren demonstreret

Det bedste er selvsagt at se instrumenterne i virkeligheden. I Marinetorvets butikker på Amager og i Haslev er de fleste søkortplottere udstillet som demonstrationsinstrumenter. Her er der mulighed for ved selvsyn at sammenligne de forskellige modeller.
Link til Marinetorvets hjemmeside

Garmin Marine Flagship Store hos Marinetorvet Midtsjælland
Garmin Flagship Store i Marinetorvet Midtsjælland

Stor demo-stand med marineelektronik i København
AnnoncerWebdesign: CMS Danmark